dolbyatmos_ronneby

Centrumbiografen i Ronneby uppgraderar till 4K & Dolby Atmos

Centrumbiografen i Ronneby öppnade i slutet av april åter upp dörrarna efter sin senaste tekniksatsning. Vi har utrustat salongen med en ny Barco DLP 4K-projektor och nästa generations ljudsystem – Dolby Atmos.

Projektorn, en Barco DLP 4K-projektor, ger biofilmen nytt liv med fantastisk färgprestanda och upplösningar upp till 4096 x 2160 pixlar. Med DLP 4K kan även 3D-filmer visas i full 4K-upplösning.

Den mest påtagliga uppgraderingen vi utfört är på ljudsidan, där salongen bestyckats med ett Dolby Atmos-system. 28st nya högtalare i taket och på väggarna med tillhörande lågbasar för bass management, två extra frontkanaler (totalt fem) och 14st fyrkanalsslutsteg (som tillsammans ger en faktisk effekt på drygt 46 000 watt) ger ett helt objektbaserat ljudsystem med 36 individuella kanaler. Dolby Atmos är den mest betydelsefulla utvecklingen inom biografljud sedan surroundljudet och ger ett helt nytt liv till ljudbilden i salongen.

Med denna betydande uppgradering och förra årets stols- och dukbyte i backspegeln kan vi stolt säga att Ronneby fått en biografsalong i absolut toppklass, kanske till och med bäst i Sverige?

Dolby Atmos Logotype