qscnews

Nyheter inför 2015 från QSC Audio

Här är senaste nytt på ljudfronten från amerikanska QSC Audio. Alla produkter är anpassade för framtida uppgradering till nästa generations ljudsystem, t.ex. Dolby Atmos och Barco Auro 11.1.

QSCSR1290

QSC SR-1290 – 4 Ohms

QSC lanserar en ny surroundhögtalare, SR-1290, speciellt utvecklad för nästa generationens ljudsystem, s.k. immersive sound (t.ex. Dolby Atmos och Barco Auro 11.1). Modellen är bestyckad med ett 12-tums koaxialt högeffektselement och delar samma designmässigastil som de övriga modellerna i SR-serien.

Högtalaren är QSCs mest kraftfulla surroundhögtalare, med 400w utgångseffekt och 96 dB känslighet. Den kan tack vare en 4 Ohms-inställning drivas av mindre kraftfulla slutsteg, vilket håller nere totalinvesteringen för ljudanläggningen.

Se denna länk för att läsa mer:
http://qsccinema.com/marketing/all-new-sr-1290/


DPA-series

Nytt om slutstegen i DPA/DPA-Q-serien

Samtliga tre modeller av DPA-Q-slutsteg är nu i produktion. DPA 4.2Q började levereras i augusti månad. Precis som alla modeller i DPA/DPA-Q-serien är DPA 4.2Q en högeffektsförstärkare, kapabel att leverera 700 watt spikeffekt i 4 ohm. En perfekt matchning till den nya surroundhögtaren SR-1290!

DPA-SERIEN
DPA-serien består av Klass D 4-kanalsslutsteg kapabla att ge ifrån sig extrema effekter. Det finns för tillfället tre modeller och varje modell har en DSP-krets för crossover och equalizer i ett kompakt 2HE rackchassi.

Se denna länk för att läsa mer:
http://qsccinema.com/marketing/power-amplifier-redefined/

DPA-Q-SERIEN
Förstärkarna i denna serien delar de flesta egenskaper och utgångseffekt med slutstegen i DPA-serien, men DSP-kretsen är ersatt av nätverkskontroller för anslutning till Q-Sysplattformen.


q-sys

Q-SYS FÖR BIO

Q-Sys är världens med kraftfulla och flexibla digitala ljudnätverksplattform, vilket gör Q-Sys Core-processorn till den perfekta produkten för att möta kraven för digitalbio och objektbaserat s.k. immersive sound. Allt eftersom formatet blivit populärare har också efterfrågan på ljudsignalsprocessering och routing ökat avsevärt.

Q-Sys Core 250i har 64 kanalers nätverkskapacitet och Q-Sys Core 500i erbjuder hela 128 kanalers nätverkskapacitet. Både 64 och 128 är ett imponerande antal kanaler, men tänk på at att varje frekvensband i flervägsfrontar och varje surroundhögtalare i ett objektbaserat system kräver en egen separat nätverkskanal. Detta gör att kanalantalet växer snabbt.

Core 500i är det mest logiska och kostnadseffektivaste valet för även den allra största immersive sound-installationen, t.ex. Dolby Atmos. Nu håller också DTS MDA-format (multi-dimensional audio) också på att få fäste i marknaden. Med en Core 500i är man framtidssäker även för detta systemet, då den är kapabel att rendera MDAs objektbaserade filer – Ingen extra processor behövs!